Utvider siktelsen i lommemannen-saken

Lørdag var det nøyaktig ett år siden mannen ble pågrepet. Så langt har den 56 år gamle bergenseren vært siktet for 41 overgrep eller forsøk på overgrep. Men siktelsen kommer til å bli utvidet, opplyser politiadvokat Jofrid Kile Berg til Bergens Tidende.

– Vi kommer til å utvide siktelsen. Men før jeg har fått informert forsvareren om detaljene, vil jeg ikke gå inn på hvor mange eller hva slags forhold som legges til grunn, sier Kile Berg.

Utvidelsen kommer i forbindelse med at 56-åringen neste uke skal fremstilles for en ny varetektsfengsling. Politiet vil kreve åtte nye uker i varetekt, fordi de mener det fortsatt er fare for at 56-åringen kan forspille bevis dersom han blir løslatt. Politiet sier de ønsker å holde han fengslet helt til saken kommer opp for retten.

Setter strek

Politiet har besluttet å sette strek for etterforskningen 1. april.

– Når det tidspunktet kommer, får vi se hvor mye vi har rukket over. Det vi ikke har klart å komme gjennom til da blir lagt vekk, sier Kile Berg.

Hun slo fast allerede i desember at etterforskerne neppe rekker å komme gjennom alle sakene 56-åringen er mistenkt for. Alle forhold som er begått før 1998 er uansett foreldet.

56-åringen har erkjent straffskyld for syv forhold, og har i tillegg erkjent befatning med fire forhold. Politiet mistenker ham for overgrep mot over 160 barn fra 1970-tallet og fram til 2006.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *