Tårevått gjensyn på Gardermoen

Rice: – Vanskelig for Israel å skåne sivile

Norsk Folkehjelp truffet på Gaza

Gaza: Krigen dag for dag

– Svært spent på grensen

– Jeg har ventet og ventet. Gått rundt i huset, og jeg har knapt sovet de siste nettene. Jeg har hele tiden tenkt at de kanskje ikke lenger er i live. Kanskje jeg aldri skulle få se dem igjen, sier en tydelig preget Hisham Aburayya fra Vang i Valdres til NTB i ankomsthallen på Gardermoen lørdag formiddag. Hans kone, norskpalestinske Najah Aburayya, og deres fem barn er hvert øyeblikk ventet gjennom tollsonen.

Minutter senere kommer først ni år gamle Nahed smilende sin far i møte, og like etter møtes resten av familien i en gledesstrålende omfavnelse.

Familien skulle på en to ukers ferie til Egypt da skoleferien begynte i juni i fjor. De ble fortalt at det var trygt å besøke venner og bekjente på Gazastripen, men da de kom til området fikk de ikke slippe ut igjen. Norske myndigheter har de siste ukene jobbet på spreng for å få Valdres-familien ut av Gazastripen. Torsdag ble de fraktet over grensen til Jordan, kjørt til hovedstaden Amman, og derfra med fly til Norge.

– Jeg har ikke sovet, og det har vært kjempeskummelt. Nå gleder jeg meg til å komme hjem, sier Hishams datter, 14 år gamle Nedaa, etter gjensynet med pappa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *