Tar ikke avstand fra gatekampene i Oslo

Olaf Svorstøl, leder av Fellesutvalget for Palestina, legger noe av skylden for opptøyene for Siv Jensen.

— Vi setter oss ikke til dommere over dem som velger å aksjonere på en annen måte. Siv Jensens provokasjoner utløste forbannelse. Vi skiller ikke mellom verdige og uverdige demonstrasjoner, sier Svorstøl til Dagbladet.

Han mener at Israels støttespillere spiller en stor rolle når det gjelder å skape bråk i Oslo, og at dette ikke har kommet ordentlig fram.

37 pågrepet

Opptøyene i Oslo sentrum torsdag kveld da propalestinske ungdommer angrep Israel-sympatisører. Politiet ble satt inn for å rydde opp, hvilket endte med 37 pågripelser. Flere personer fikk mindre skader. en politimann fikk et kutt i leppa og skader på en tann.

Ni av de 37 arresterte vil bli siktet for vold mot politiet og risikerer ubetinget fengsel.

– Spesiell situasjon

Thomas Nilsen og Mass Soldal Lund i Palestinakomiteen tar avstand fra voldelige handlinger, men påpeker at torsdagens situasjon var spesiell.

— På samme dag som Siv Jensen sto på talerstolen for å støtte Israels bombing av Gaza, blir drepte barn gravd fram fra ruinene. Mens resten av det internasjonale samfunnet arbeider for en våpenhvile, velger altså partilederen for et av Norges største partier å gå på talerstolen for å forsvare drapene på sivile i et av verdens tettest befolkede områder, sier de to.

Leder i rød Ungdom, Mari Eifring, oppfordrer til fredelige demonstrasjoner, men understreker at ikke alle som var innblandet i bråket torsdag var pøbler.

— Mange unge mennesker får utløp for frustrasjonen sin, og det må vi ta på alvor. de er ikke bare pøbel som er ute etter bråk, mener RU-lederen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *