Politiet klar for mer Gaza-bråk

Les også:

Politiet fant våpenlagre i Oslo sentrum

Etter det VG Nett erfarer, har politiet etterretningsinformasjon om at demonstranter fra radikale miljøer i Sverige og Danmark har reist til Norge for å delta i lørdagens demonstrasjon. Politiinspektør Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt vil verken bekrefte eller avkrefte denne informasjonen.

– Vi har et godt etterretningsbilde og en god dialog med arrangøren, slik at de seriøse aktørene får fremført budskapet på en sikker og verdig måte, sier han.

Fredriksen påpeker at Oslo-politiet tar hensyn til alle mulige scenarioer i forkant av demonstrasjonen.

– Vi vil ha tilstrekkelig med mannskaper, sier han.

Oppfordrer til voldsbruk

Organisasjonen Blitz er blant dem som har tilsluttet seg demonstrasjonen. På sin hjemmeside har organisasjonen følgende melding: « I dagene som kommer så vil det være mange som skal ta avstand fra opprørernes steinkasting, ruteknusing og annen motstand mot den ettergivende linja som Norge har i forhold til Israel sin okkupasjon, men Blitz støtter og hilser opprørerne velkommen, og ser fram til å delta i videre kamper mot okkupasjonen av Palestina».

Arrangører tar avstand

Fredag kveld tok arrangørene Fellesutvalget for Palestina og Palestinakomiteen i Norge avstand fra Blitz’ uttalelser.

– Arrangørene ønsker en rolig demonstrasjon. Meldingen «Opprør i Oslo sentrum» på nettsidene til Blitz bryter med det vedtatte grunnlaget for markeringen, skriver de i en pressemelding.

Etter planen vil demonstrasjonen begynne foran Stortinget klokken 14. Deretter skal den rolig bevege seg mot den israelske ambassaden, hvor markeringen så avsluttes. Arrangørene har mobilisert vakter fra ulike miljøer. De ønsker velkommen alle som støtter en fredelig markering for Gaza.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *