Jordras sperrer jernbanen

Klokken 21.45 fredag kveld gikk det et jordras over togskinnene på Søberg ved Melhus. Jordraset anslås å være 50 meter bredt, ifølge politistyrker som rapporterer fra stedet. Store politistyrker, ambulanser, brannvesen og representanter fra NSB er på vei til området. All togtrafikk i området er stanset, både fra nord og sør, melder operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt Håvard Simonsen. — Det kan se ut som det brenner på stedet, men det er elektriske togledninger som ligger mot hverandre og gnistrer, forteller Simonsen til Adressa.no

Revet ned

Brannvesenet bekrefter at ledningene ble revet med av raset, og at det ikke har vært noen brann, på tross av store gnister. Fagfolk er på stedet for å jorde ledningene. – Brannvesenet blir på stedet inntil videre, med lysutstyr, sier Jan Dyrø i Brannvesenet i Trondheim. Dyrø opplyser at geologer skal være på vei til steder for å undersøke omfanget av raset. Seks bolighus som ligger i nærheten er evakuert. Ifølge toglederen til NSB var det ikke tog i området da jordraset fant sted.

Brann i transformator

— Raset er rundt 50 meter bredt, og en del av det går over toglinja. Strømledningene er revet ned og det brenner i en transformator, sier Dag Svinsås, informasjonssjef i Jernbaneverket region nord, til adressa.no. – Brannen er ikke så dramatisk som det høres ut. Det er snakk om et lite skur. Det lar vi brenne ned, for vi vet ikke helt hvor strømmen går, og da er det ingen som tørr å gå inn, sier Dag SVinsås.

Evakuert

Han opplyser at ingen tog eller mennesker var i nærheten da raset gikk. – Men jeg vet at politiet har evakuert husene som ligger mellom jernbanen og gamle E6, sier Svinsås, som ikke våger å spekulere i når toglinja kan åpnes igjen. – Det trenger ikke være så ille. Men politiet ønsker at en geolog skal se gjennom området først, sier Svinsås. Kveldstoget fra Oslo til Trondheim ble stoppet på Lundamo og vil gå som nattog tilbake til Oslo – uten sovekupeer. Mellom Lundamo og Trondheim blir passasjerene fraktet med buss. Luftambulanse har flydd over området med belysning for å kontrollere omfanget av raset, men det er ennå usikkert om hvorvidt raset har medført skader på annet enn togskinnene.

Evakuerte tatt hånd om

Rådmann Roy Jevand opplyser overfor adressa.no at samtlige evakuerte er tatt hånd om. – Seks stykker er fraktet til hotell, mens andre har valgt å ta inn hos slekt og venner, sier Jevand, som selv befinner seg på Røros. Han har fått oppgitt at det skal være snakk om åtte personer som er berørt av evakueringen. – En geolog skal være på plass i løpet av kvelden, og teknisk vakt i kommunen er på plass. I løpet av natta vil vi ta stilling til om de evakuerte kan flytte hjem i morgen tidlig, sier rådmann i Melhus, Roy Jevand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *