Evakuerte kone og fire barn

— Jeg hørte at det begynte å buldre som et tog, men så ble det verre, og jeg innså at det ikke kunne være toget som bråket sånn. Da jeg kikket ut, så jeg masse jord og trær, og at det brant bak garasjen, sier Lars Fjellestad til Adressa.no.

– Trodde et tog sporet av

Fjellestad bor i det ene av de to husene som havnet midt i rasområdet på Søberg ved Melhus fredag kveld.

Før han rakk å tenke over hva som skjedde, fikk han opp ungene fra senga og løp ut fra huset. Raset hadde gått over jernbanelinja lenger opp i bakken, og stoppet i husveggene hos Fjellestad og naboene.

Trærne som raset tok med seg falt ned på høyspentledninger, og lagde gnister i skogen. I tillegg skal det ha vært brann i en trafostasjon.

– Først trodde jeg at det var et tog som sporet av. Jeg fikk ut fire unger og evakuerte, sier Fjellestad.

Seks hus evakuert

Til sammen seks hus ble sjekket og evakuert da politiet kom til stedet. Det var folk i fem av husene, og til sammen ble tolv personer berørt av raset. Åtte av disse skal tilbringe natten på hotell, mens de fire andre sover hos slekt og venner.

Lars Fjellestad, hans kone og de fire barna fikk i natt skyss til hotellet etter at han hadde tatt et kjapt overblikk over tomten og sett på skadene.

— Det virker som at det har gått bra med huset og garasjen, men vi får se mer på det i morgen. Vi får ikke bo her i natt, sier han.

Fløy over rasområdet

En luftambulanse fløy tidlig over rasområdet for å få oversikt, men politiet har holdt folk unna stedet i påvente av geologer. Derfor er det foreløpig vanskelig å si noe om hvilke skader raset har medført.

— Vi tenker personsikkerhet først. Vi ønsker ikke at det skal være fare for liv eller personskade, så vi venter på fagfolk før vi går inn i området, sier politiets innsatsleder Frode Reiten.

Det er et grustak et stykke oppe i skråningen, og det er usikkert om det er derfra raset har gått, eller om det er et jordras som har gått lenger nede. Et jordras vil være mer alvorlig siden det da kan være fare for flere ras.

50 meter bredt

Raset skal være rundt 50 meter bredt og har sperret jernbanelinja. Høyspentledningene skal ikke være kuttet, men Jernbaneverket har tatt strømmen for å ivareta sikkerheten i forhold til både bebyggelsen og jernbanen.

Ingen personer ble skadet, og ingen tog var i nærheten da raset gikk.

Jernbanelinjen oppe i skråningen ble sperret av jordmassene. Det er foreløpig ikke avdekket skader på bygninger i forbindelse med raset.

HENNING BETTEN

Politiet evakuerte boboerne i seks hus etter raset fredag kveld.

HENNING BETTEN / ADRESSA.NO

Lars Fjellestad og sønnen Hermann befant seg i huset da raset gikk.

HENNING BETTEN / ADRESSA.NO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *